Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na yeşil ışık

Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na yeşil ışık

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor.

Partilerin seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Yaklaşık bir yıl sonra cumhurbaşkanı adayını belirleyen 6'lı masa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkaracağını duyurdu.

Öte yandan Cumhur ittifakında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na, katılması düşünülen yeni partilerle görüşmeler sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı. 

Bu gelişmenin ardından gözler Anavatan Partisi'ne çevrilmişti.

"Cumhur İttifakı'yla görüşeceğiz"

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti yetkilileriyle Çankaya'daki bir otelde istişare toplantısı yaptı.

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Merkez Karar Yönetim Kurulu, ittifak kararlarını alma konusunda Çelebi'ye tam yetki verdi.

Toplantının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çelebi, "İnşallah olumlu bir şekilde teklif gelirse Cumhur İttifakı'yla görüşeceğiz." dedi.

"Anavatan Partisi geçmiş devlet tecrübesiyle bu sürece katkıda bulunmak istiyor"

"Anavatan Partisi olarak Cumhuriyet tarihimizin en kritik, en zor virajdaki seçimine gidiyoruz. Cumhuriyetimizin Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında önemli ve kritik bir seçim. Anavatan Partisi de geçmiş devlet tecrübesiyle bu sürece olabildiğince katkıda bulunmak istiyor." diyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim Millet İttifakı'yla ilgili düşüncelerimiz başından beri belli. 13 aydır altın günü yapar gibi ittifak toplantısı yapıyorlar. Toplantılarda sürekli tribüne oynuyorlar. Toplantının adresi olur, gündemi olur, herkes gider orada toplantı yapar. Her toplantı öncesi adaylar tüm partileri geziyorlar. Zamanı o kadar boş kullandılar ki devleti yönetmeyle ilgili ciddi bir çalışmalarının olmadığını gördük.