Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi İle Seyahat Süresi 3 Saate Düşecek

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi İle Seyahat Süresi 3 Saate Düşecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde son durumu yerinde incelemek üzere Afyonkarahisar'a ziyaret gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara-İzmir için yapılan hızlı tren projesi hakkında konuştu.

Uraloğlu'nun ifadelerine göre Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte seyahat sürelerinde önemli ölçüde bir kısalma yaşanacak. 14 saatlik yolculuk, 3 saat 30 dakikaya düşecek. Bu önemli gelişme Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir'de yaşayan yaklaşık 13 milyon insanın hızlı tren konforuna erişmesini sağlayacak.

Projenin kapsamı, 508 kilometrelik bir hat uzunluğunu içeriyor ve hattın dizayn hızı 250 kilometre/saat olarak belirlendi. Tamamlandığında, yılda 13,3 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Bu, bölgedeki ticaret hacminin büyümesine de katkı sağlayacak.

Demiryolu Yatırımlarında Öncü Adımlar

Uraloğlu, demiryolu altyapısına yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Son 22 yılda demiryollarına 57 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Bu kapsamda, mevcut demiryolu ağının uzunluğu 13 bin 919 kilometreye çıkarıldı ve ülke, yüksek hızlı tren işletmeciliği alanında Avrupa'da 6. dünyada 8. sıraya yükseldi.

Bakan Uraloğlu, demiryolu taşımacılığının önemine vurgu yaparak geleceğe yönelik projeler hakkında da bilgi verdi. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı Projesi'nin yanı sıra, Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesi gibi önemli projeler de gündemde.