ASELSAN, Latin Amerika'da Ofis Açtı

ASELSAN, Latin Amerika'da Ofis Açtı
Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden ASELSAN, uzun dönemli büyüme stratejisi çerçevesinde Latin Amerika'da ofis açtı.

ASELSAN, Latin Amerika'daki uzun vadeli büyüme stratejisine destek olmak amacıyla Şili'nin başkenti Santiago'da yeni bir ofis açtı.

Şirketin, bölgedeki ihracat potansiyeline katkı sağlamak üzere kurulan ASELSAN Santiago Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının ihracat vizyonu doğrultusunda hayata geçirildi.

Açılış törenine, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz ve diğer yetkililer katıldı.

Şirket Genel Müdürü Ahmet Akyol'un açıklamalarına göre Şili'de gerçekleştirilen tank modernizasyonu projeleriyle güvenilirliğini kanıtlayan ASELSAN, şimdi daha geniş iş birlikleri için adım atıyor.

Santiago Ofisi, Latin Amerika kıtasında ilk yerel ofis olma özelliğini taşıyor ve şirketin bölgedeki varlığını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Akyol, ofisin bölgedeki faaliyetler için merkez görevi üstleneceğini belirtti. ASELSAN Latin America adı verilen yerel iştirakin, bölgedeki iş ortaklarına daha kolay erişim sağlayacağını ve şirketin bölgenin savunma ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığını vurguladı. Santiago'nun, şirketin Latin Amerika'daki uzun vadeli büyüme stratejisi için önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.

FIDAE Fuarı'nda ASELSAN Ürünleri Sergileniyor

Ayrıca, ASELSAN'ın Santiago'da düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı FIDAE 2024'te milli sistemlerini sergilediği belirtildi.

Fuarda, askeri haberleşme çözümlerinden aviyonik sistemlere, radar ve elektronik harp ürünlerinden sınır güvenliği çözümlerine kadar geniş bir yelpazede geliştirilen teknolojilerin tanıtıldığı vurgulandı.

ASELSAN, fuarda AVCI Kaska Entegre Kumanda Sistemi, İHA faydalı yük sistemleri, ASELFLIR-500 Elektro Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi, TOLUN mühimmatı, YAMGÖZ Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, askeri telsizler ve PULAT Aktif Koruma Sistemi gibi ileri teknoloji ürünlerini sergiliyor.