Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in Öldürülmesinde Sebebi Açıkladı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin arkasındaki detayları canlı yayında paylaştı. Ayşe Ateş, eşine siyaseti bırakması için para teklif edildiğini ilk kez dile getirdi.

Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi, cinayetin perde arkasındaki olası sebebin ne olabileceğini açıkladı.

Ayşe Ateş, eşinin siyaseti bırakması için para teklif edildiğini ilk kez paylaştı. Sinan Ateş'in bir gün eve gelip, "Birileri önüme bir çanta para koydu. Dediler ki, al bu parayı siyaseti bırak, bu işleri bırak. Hayatına, keyfine, yoluna bak." sözleriyle aktardığı bu teklifin, öldürülme sebebi olabileceğini ifade etti.

Ayşe Ateş, eşinin ölümünün arkasında sistemli bir saldırı olduğunu belirtti. Önce hakaret ve iftiralarla karşı karşıya kalan Sinan Ateş, daha sonra tehdit edildi ve hatta yanında duran arkadaşlarına düşman ilan edildi. Ateş, yaşananların Sinan'ın itibarını zedeleme ve onu susturma amacı taşıdığını dile getirdi.

Ailesi ve kendisinin de tehdit edildiğini belirten Ayşe Ateş, Ülkü Ocaklarına ve MHP'ye mensup kişiler tarafından Sinan Ateş'in tehdit edildiğini, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ve sonunda kurumsal kimliklerini kullanarak katledildiğini iddia etti. Ateş, bu cinayeti işleyenlerin organize bir suç örgütü gibi hareket ettiğini savundu.

Bahçeli İddialarına Yanıt

Ateş, CHP lideri Özgür Özel'in kendisine, eşinin ölümüyle ilgili olarak "Devlet Bahçeli'nin bu işte bir dahlinin olduğunu düşünüyor musun?" şeklindeki sorusuna, Bahçeli'nin bu işle ilgisinin olmadığını düşündüğünü belirtti.