Balon Balığı Avcılarına Destek: Yeni Tebliğ Yayımlandı

Balon Balığı Avcılarına Destek: Yeni Tebliğ Yayımlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ" ile balon balığı avcılarına yönelik destekleme ödemeleri belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan son tebliğle birlikte, balıkçıların istilacı balon balıklarıyla mücadelesine yönelik destekler belirlendi.

Balon balığının Akdeniz ve Ege Denizi'nde kıyısı olan illerde avlanmasına izin verilecek olan balıkçılara teşvik ödemeleri, belirlenen usul ve esaslara göre gerçekleştirilecek.

Tebliğ kapsamında, lagocephalus sceleratus türü için her bir adet başına 25 lira, diğer türler için ise her bir adet başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak. Belirlenen dönemde avcılığına izin verilen balon balıklarının toplam adetlerine göre bu ödemeler gerçekleştirilecek.

Balon Balığı Avcılığı Güvenlik Kurallarıyla Yapılacak

Balıkçı gemilerinde yapılan avcılık işlemlerinde, insan sağlığına zarar vermeyecek koşullar sağlanacak.

Koruyucu eldivenler, sızdırmaz poşetler gibi gerekli malzemeler gemilerde bulundurulacak. Ayrıca balıkların bertaraf edilmesi sürecinde de titizlikle hareket edilecek. Balıklar, il müdürlüklerince belirlenen noktalardan karaya çıkarılarak, uygun uzaklıklarda denize bırakılacak.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, 27 Haziran 2021 tarihli önceki tebliğ yürürlükten kaldırıldı.