Bayram Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler: Fahiş Fiyatlar ve Sahte Ürün Tehlikesi

Bayram Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler: Fahiş Fiyatlar ve Sahte Ürün Tehlikesi
Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşlar, alışveriş yaparken dikkatli olmalı. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bayram öncesi yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyardı.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş yapacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Tatil planı yapan ve bayram alışverişine çıkanların dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı.

Küçük özellikle; bayram şekeri, çikolata, kuruyemiş ve baklava gibi ürünlerde tanıdık, güvenilir yerlerden alışveriş yapılması gerektiğini vurguladı. Son kullanım tarihine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Küçük, bilinmeyen yerlerden alınan ürünlerin sağlık riski oluşturabileceğini söyledi.

Fahiş Fiyatlara Dikkat

Bayram öncesinde fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Küçük, bazı kötü niyetli satıcıların elinde kalan ürünleri 'ucuz ürün' adı altında piyasaya sürerek vatandaşları mağdur edebileceğini ifade etti.

bayram-alisverisi1.jpg

Açıkta satılan gıda ürünlerine de dikkat çeken Küçük, güvenli ürünleri tercih etmenin önemine vurgu yaptı.

Tatil Planlarında Bilinen Firmaları Tercih Edin

Küçük, bayram tatili ve akraba ziyaretleri gibi planlarda güvenilir firmalara ve kurumsal rezervasyonlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle bungalov ve çadır tatili gibi yeni trendlerde suistimalin kolay olabileceğine dikkat çekti.

Denetimler Sıklaştırılıyor!

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlar konusunda vatandaşları mağdur olmamaları için uyardı. Ramazan Bayramı boyunca denetimlerin artırılacağını belirten bakanlık, halkın yaşadığı mağduriyetleri bildirmeleri çağrısında bulundu. İşletmelerin mevzuata uyum sağlaması gerektiğini vurgulayarak, gereken yaptırımların uygulanacağını ifade etti.