Bayram Tatilinde Hız Kontrolleri Gece de Devrede

Bayram Tatilinde Hız Kontrolleri Gece de Devrede
Ramazan Bayramı tatili boyunca, güvenli bir ulaşımın sağlanması için gece saatlerinde de radarlar aktif olarak kullanılacak.

Ramazan Bayramı tatili boyunca güvenli bir ulaşım sağlanması için önlemler artırıldı. Bu kapsamda, gece saatlerinde de radarlar devreye alındı. Bayram tatili süresince ulaşımın sorunsuz ve güvenli olması hedefleniyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, denetimlerin temel amacının vatandaşların ailelerine sağ salim ulaşması olduğunu belirtti.

Bayram tatili boyunca 24 saat esasına göre gece ve gündüz radarlı trafik kontrolleri yapılacak. Bu sayede hız ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ankara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Özgür Gencer, yaptığı açıklamada trafik kazalarının büyük bir kısmının aşırı hız kaynaklı olduğunu vurguladı.

Cezai işlem uygulamaktan ziyade sürücülerin azami hız sınırlarına uyması için bilinç oluşturulması hedefleniyor. Bu doğrultuda, elektronik denetim sistemleri ve mobil radar araçlarıyla gece-gündüz kesintisiz denetimler yapılacak.

Trafik kazalarının önemli bir kısmının aşırı hızdan kaynaklandığına dikkat çeken Gencer, uzun süreli yolculuklarda her 2 saatte mola verilmesi gerektiğini hatırlattı. Sürücülere, hız sınırlarına uymaları, emniyet kemeri takmaları ve cep telefonu kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu.