Beykoz Huzurevinde 3 Yaşlıya Şiddet Uygulandı

Beykoz Huzurevinde 3 Yaşlıya Şiddet Uygulandı
Hasta bakıcının huzurevinde yaşlılara uyguladığı şiddet, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı durumla ilgili olarak harekete geçti.

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki bir huzurevinde görevli personelin yaşlılara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen şiddet anları kısa sürede sosyal medya gündemine düştü. Bu çirkin olayın ardından İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adli ve idari işlemler başlattığını duyurdu.

Çirkin Saldırı Anları

Olay, 8 Haziran Cumartesi akşamı Beykoz Kavacık'ta bulunan özel bir huzurevinde meydana geldi. İddiaya göre huzurevinde görev yapan hasta bakıcı Mehmet Şakir Ö., yaşlı sakinler A.G., İ.Y. ve D.A.Ç.'ye şiddet uyguladı.

Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri, huzurevine giderek mağdurların ve huzurevi yöneticilerinin ifadelerini aldı.

Hasta Bakıcı Tutuklandı

Şüpheli Mehmet Şakir Ö., polis ekiplerince Kavacık'ta gözaltına alındı.

Emniyette alınan ifadesinin ardından mala zarar verme ve taksirle yaralanmaya sebep olma suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın görüntüleri, bir huzurevi sakininin pencereden çektiği cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hasta bakıcının yatağa yatırdığı bir yaşlıya bağırarak vurduğu açıkça görülüyor.

Bakanlık Harekete Geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayla ilgili olarak adli ve idari işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da özel bir huzurevinde yaşanan bu üzücü olayın ardından, il müdürlüğümüze bağlı ekipler hemen merkeze giderek incelemelerde bulunmuşlardır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, olayda adı geçen personel M.Ş.Ö.'nün iş akdi kuruluş tarafından feshedilmiştir. Mağdur huzurevi sakinlerinin ifadeleri alınmış ve sağlık muayeneleri yapılmıştır. Bakanlığımızca başlatılan idari inceleme sonucunda kuruluş hakkında gerekli süreç işletilecektir. Emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan personelle ilgili hukuki sürecin de yakın takipçisi olacağız" ifadelerine yer verildi.