Birçok İl Yağış ve Fırtınanın Esiri Oldu

Birçok İl Yağış ve Fırtınanın Esiri Oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda, bugün Türkiye genelinde yoğun yağışlar ve şiddetli fırtınalar yaşanıyor. Ülke genelinde yaşananlar...

İstanbul dahil 43 il için Meteoroloji; sağanak, sel ve hortum uyarısı yaptı.

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlar ve fırtına, ülke genelinde birçok ilde hasara neden oldu.

Samsun

Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde şiddetli rüzgarlar, hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde ilçede etkili olan şiddetli rüzgâr, ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu.

İhbar üzerine itfaiye, polis ve TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı.

Elektrik tellerinin koptuğu bölgede elektrik akımı kesilerek olası bir tehlikenin önüne geçildi.

Ekipler ve vatandaşlar yola devrilen ağaçları kaldırdı.

Vezirköprü ilçesinde de etkili olan fırtına, Gazi Caddesi'nde bir binanın çatısının uçmasına ve ağaçların devrilmesine neden oldu.

Uçan çatı, çevredeki binalara ve araçlara zarar verdi.

Çorum

Kent merkezinde ikindi saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgâr, restorasyonu devam eden Ulu Cami'nin minaresinden düşen ahşap parçalardan kaçmaya çalışırken bir kişi düşerek yaralandı.

Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kuvvetli rüzgârın etkisiyle, ağaçların yollara ve enerji nakil hatlarına devrilmesi sonucu elektrik kesintisi yaşandı ve bazı yollar ulaşıma kapandı.

Devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri, park halindeki araçların üzerine düşerek maddi zarara yol açtı. Ayrıca Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki bazı trafik levhalarının da rüzgârın şiddetiyle devrildiği görüldü.

Rüzgârın etkisiyle devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri, çevrede park halindeki otomobillere zarar verdi.

Alaca ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgâr, Sanayi Sitesi'ndeki bazı iş yerlerinin çatısının uçtu, bir iş yerinin de kapı kepenkleri yerinden söküldü.

Çorum Caddesi'nde bulunan bir oto galerisinin çatısının uçması sonucu park halindeki 3 araç zarar gördü.

İlçede bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurt binasının çatısının uçmasıyla birlikte, bir binadan kopan güneş paneli de üzerine düştüğü bir otomobile zarar verdi.

Sungurlu ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı, hasara sebep oldu.

Kuvvetli rüzgârın etkisiyle Fatih Mahallesi'ndeki bir evin bahçesindeki ağacın park halindeki otomobilin üzerine devrilmesi sonucu araçta hasar oluştu ve yol trafiğe kapandı.

Ayrıca Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir reklam tabelası, kuvvetli rüzgârın etkisiyle eğildi.

Dodurga ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgârın neden olduğu enerji nakil hatlarındaki kopmalar, bölgede elektrik kesintisine sebep oldu.

Çorum Caddesi Yunus Emre Bulvarı'nda bulunan bir apartmanın çatısından uçan tuğlalar, Hamza Karakaya'ya ait hafif ticari araca zarar verdi.

Esentepe Mahallesi İnönü Caddesi'nde bir ağacın üzerine devrildiği otomobilde hasar meydana geldi.

Yaklaşık 40 dakika boyunca etkili olan şiddetli rüzgarın neden olduğu elektrik tellerinin kopması sonucunda ilçe merkezinde elektrik kesintisi yaşandı.