Çengel-4 Operasyonuyla 81 İlde Dev Kaçak İçki Operasyonu

Çengel-4 Operasyonuyla 81 İlde Dev Kaçak İçki Operasyonu

Yılbaşı öncesi, Türkiye genelinde kaçak ve sahte alkollü içki ticaretine yönelik düzenlenen Çengel-4 operasyonu kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlar, büyük bir başarıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı'nın liderliğindeki operasyonlarda 189 kişi gözaltına alınırken toplamda 23 ton sahte alkol ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlarda, 14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi deşifre edildi.

Toplamda 8.310 şişe kaçak/sahte alkollü içki, 13.472 litre kaçak/sahte alkollü içki, 12.131 litre etil alkol, 1.704 adet boş şişe ve 1.600 adet bandrol, 1.680 adet alkol aroması ve 68.121 adet etiket ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun vergi kaybını engelleme başarısına vurgu yaparak "Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede 25 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildi. Operasyonu gerçekleştiren polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değirmesin" ifadelerini kullandı.

Bu başarılı operasyonun, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve ülke genelinde büyük miktarda vergi kaybına yol açan yasadışı faaliyetlere karşı bir önlem olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyon sonrasında gözaltına alınan 189 kişinin adli süreci başlarken sahte içki üretimi yapan yerlere de hukuki yaptırımların uygulanması bekleniyor.