CHP-HDP görüşmesinden ilk açıklama geldi

CHP-HDP görüşmesinden ilk açıklama geldi

Görüşme sonrası ilk açıklama CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay PKK'nın silah bırakması için çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti ile HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığındaki HDP heyeti, CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Talep giderek artan çatışma ortamı ve çözüm sürecinde yaşanan tıkanıklık üzerine Demirtaş'tan gelmişti.HDP Heyetinde Yüksekdağ ve Demirtaş'ın yanı sıra HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, CHP heyetinde ise CHP grup başkanvekilleri Engin Altay ile Levent Gök yer aldı.

İLK AÇIKLAMA CHP'DEN GELDİ: PKK SİLAH BIRAKSIN

CHP ve HDP heyetleri arasında görüşme sonrası ilk açıklama CHP'den geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan yaptığı açıklamada PKK'nın silah bırakması için çağrı yaptı. Altay "Görüşmede koalisyonun değil, bugün Türkiye'de barışa nasıl ulaşırız ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk" dedi.