Cumhurbaşkanı Deprem Bölgelerindeki Belediye Başkanlarının Üstünü Çizdi

Cumhurbaşkanı Deprem Bölgelerindeki Belediye Başkanlarının Üstünü Çizdi

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklar kapsamında AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalara başladı.

Özellikle deprem bölgelerindeki Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kilis ve Şanlıurfa'da mevcut belediye başkanlarının adaylıkları, Erdoğan tarafından tekrar gözden geçiriliyor. Gaziantep'te ise Fatma Şahin'in durumu belirsizliğini koruyor.

14 Mayıs'taki tarihi kongrede yaşanan değişim rüzgarının ardından, yerel seçimlerde de benzer bir değişiklik bekleniyor.

Özellikle deprem bölgesindeki illerde, Erdoğan'ın temayül ve anket çalışmaları sonucunda değişim ihtimali gündeme gelmiş durumda. Bölgedeki mevcut belediye başkanlarının yerine daha önce belirlenen kriterlere uygun yeni isimlerin aday gösterilmesi planlanıyor.

Anketlerde Değişim Sonucu

Anketlerden elde edilen "değişim" sonuçlarıyla birlikte genel merkez, bölgedeki yaraların hızlı bir şekilde sarılması adına değişim önerisinde bulundu. Erdoğan'ın özellikle depremzedelerle empati kurabilen, çözüm odaklı, tecrübeli ve halka hizmet odaklı kişilere öncelik verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede gerçekleştirdiği özel çalışmalarla yeni adayları titizlikle belirlemeye çalışıyor. Adayların yönetim tecrübesi ve tevazu sahibi olma özelliklerine dikkat edilerek belirleneceği ifade edildi.

Adayların isimleri ise aralık ayının sonuna doğru kamuoyuyla paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada; İstanbul'un 3 bölgesindeki kanaatleri alacaklarını ve bu temayüller doğrultusunda aralık ayının sonuna doğru büyükşehirlerin adaylarını açıklamaya başlayacaklarını belirtti.