Cumhurbaşkanı İle Mehmet Şimşek Arasındaki Tartışma İddiası Yalanlandı

Cumhurbaşkanı İle Mehmet Şimşek Arasındaki Tartışma İddiası Yalanlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yaşandığı iddia edilen tartışma yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yaşandığı iddia edilen elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusundaki tartışmalar yalanlandı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların doğru olmadığı belirtilerek Erdoğan ile Şimşek arasında kabine toplantısı öncesi veya sonrasında böyle bir diyaloğun yaşanmadığı vurgulandı. Elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteğinin devam ettiği hatırlatılan açıklamada, ayrıca emeklilere verilen bayram ikramiyelerine 2024 yılında yüzde 50 zam yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, asılsız iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Kamuoyunun, seçim öncesinde manipüle edilmeye çalışılan mesnetsiz iddialara itibar etmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.