İhda Edilen 647 Yeni Kadro Resmi Gazete'de

İhda Edilen 647 Yeni Kadro Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle, çeşitli kamu kurumlarına toplamda 647 yeni kadro ihdas edildi. Bu kararname Resmi Gazete'de duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile bir dizi kamu kurumuna 647 yeni kadro ihdas edildi. İlgili kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın taşra teşkilatına 39, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ise merkez teşkilatına 1, taşra teşkilatına ise 70 yeni kadro ihdas edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı için 44, Milli Eğitim Bakanlığı için 34, Milli Savunma Bakanlığı için 74 kadro açıldı. Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne 47, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne 12, Milli Savunma Üniversitesi'ne ise 8 yeni kadro eklendi.

Yeni kadro ihdas edilen kurumlar arasında Orman Genel Müdürlüğü de bulunuyor. Toplamda 3 yeni kadro bu kuruma tahsis edildi.

Diğer Kurumlara Yapılan Atamalar

Savunma Sanayi Başkanlığı'na 200, Ticaret Bakanlığı'na 1, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 86, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 4, Yükseköğretim Kalite Kurulu Teşkilatı'na 24 olmak üzere toplamda 647 yeni kadro ihdası yapıldı.