Dilan Polat'ın Annnesinin Mezarı Hırsızlar Tarafından Kazıldı

Dilan Polat'ın Annnesinin Mezarı Hırsızlar Tarafından Kazıldı

Vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat'ın annesinin mezarı, içinde para olabileceği düşüncesiyle hırsızlar tarafından soyuldu. Olay, mezarlıkta büyük tahribata neden oldu.

FOX Haber'in aktardığı bilgilere göre, Dilan Polat'ın 22 yıl önce kaybettiği annesi Nihal Ayhan'ın mezarı, kimliği belirsiz kişilerce kazılarak para arandı. Polat ailesinin vergi kaçakçılığı soruşturmasıyla gündeme gelmesinin ardından yaşanan bu olay, ailenin zorlu sürecini daha da derinleştirdi.

Mezar Soygunuyla İlgili Araştırma Başlatıldı

Olay sonrası mezarlık büyük tahribata uğrarken, kazı yapan kişiler hakkında polis tarafından soruşturma başlatıldı. Dilan Polat'ın gözaltı sürecinde evinin bahçesinde de benzer bir olay yaşanmış, burada da para arandığı belirlenmişti.

Vergi Kaçakçılığı Operasyonu

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, İstanbul merkezli düzenlenen vergi kaçakçılığı operasyonu kapsamında 5 Kasım'da tutuklanmıştı. Şirketlerinde yapılan aramalarda sahte faturalar ve diğer deliller ele geçirilmiş, aile bireylerine ait şirketler arasında sözde ticaret karşılığında 200 milyon lira para girişi tespit edilmişti. Şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti. Aynı zamanda Dilan Polat'ın medikal şirketinin bir başka firmaya isim hakkını devrettiği ve bu işlem sırasında 1 milyon 800 bin liranın şüphelilerin kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı ortaya çıkmıştı.