Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Makam Aracı İddialarını Yanıtladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Makam Aracı İddialarını Yanıtladı
Kamuda tasarruf tedbirleri gündemdeyken, Ali Erbaş'ın yeni bir Audi A8 satın aldığına dair haberler kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Kamuda tasarruf tedbirleri gündemdeyken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam aracıyla ilgili çıkan iddialar dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Erbaş'ın makam aracının, 2010 model olduğu ve ekonomik ömrünü tamamladığı ayrıca sık sık arıza verdiği ifade edildi. Bu nedenle, 2023 yılında TOGG marka bir araçın başkanlık envanterine dahil edildiği ve makam hizmetlerinde kullanıldığı açıklandı.

2023'ten itibaren kullanılan TOGG'un, Başkanlık tarafından şehir içi programlar için tercih edildiği ifade edildi. Şehir dışı ziyaretler için ise ihtiyaca binaen araç kiralama yoluna gidildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, kamuda tasarruf tedbirlerinin hızla uygulanacağını ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini belirterek, tüm harcamaların gözden geçirileceğini duyurdu.

Erdoğan, tasarruf adımlarının, gereksiz harcamaların kaldırılması anlamına geldiğini ve milletin refahını artırmak için bu adımların atılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, daha önceki başarılarına atıfta bulunarak bu hedeflere ulaşılacağına olan inancını ifade etti.