Diyanet İşleri Başkanlığı Yemekhanede Ayrımcılık İddialarını Yalanladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Yemekhanede Ayrımcılık İddialarını Yalanladı
Diyanet İşleri Başkanlığı, yemekhanede üst düzey yöneticilere her gün etli yemek verildiği ve personele daha yüksek ücretlerden yemek sunulduğu iddialarına yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yemekhanede üst düzey yöneticilere her gün etli yemek verildiği ve personelin daha yüksek ücretten yemek yediği iddialarına yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, basında yer alan "Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Diyanet, tüm personel için yemekhanede aynı uygulamanın geçerli olduğunu ifade etti.

Yemek Ücretleri ve Menülerde Ayrım Yok

Açıklamada, başkanlık yemekhanesinde verilen öğle yemeği ücretlerinin Yemek Servisi Yönetim Kurulu tarafından belirlendiği belirtildi.

Öğle yemeği maliyetinin piyasa koşullarına göre değişiklik gösterdiğini belirten Diyanet, mevcut durumda bu maliyetin yaklaşık 100 lira civarında olduğunu bildirdi.

"Başkanlığımız yemekhanesinde yemek yiyen memurlar için devlet katkısı + memur katkısı alınarak yemek hizmeti verilmektedir. 4/D kapsamında görev yapan daimi işçiler için ise yemek ücretleri günlük net 143,69 Türk lirası olarak işçi personele nakit olarak ödenmektedir. Bu itibarla daimi işçiler kendilerine günlük net olarak ödenen 143,69 Türk lirası yemek ücretinin 100 Türk lirasını yemek hizmeti aldıklarında ödemektedirler," denilen açıklamada, devletin yemek yardımı olarak verdiği ücretin altında bir rakamın işçi personelden tahsil edildiği vurgulandı.

Tek Menü Uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, haberde iddia edildiği gibi üst düzey yöneticiler için farklı bir yemek menüsü hazırlanmadığını, tüm personel için tek bir menü uygulandığını belirtti.

Açıklamada, "Bu itibarla işçilere, üst düzey yöneticilerden daha yüksek fiyata yemek verildiği iddiası, gerçek dışıdır. Nitekim diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulamalarla ilgili mevzuat araştırıldığında haberin ne kadar yanlış ve gerçeklerden uzak olduğu açıkça görülmektedir," ifadelerine yer verildi.