Emeklilere Banka Promosyon Ödemeleri Bugün Başlıyor

Emeklilere Banka Promosyon Ödemeleri Bugün Başlıyor
Kamu bankaları tarafından promosyon ödemeleri 8.000 TL'den başlayıp, 12.000 TL'ye kadar ulaşacak. Promosyonlarına ödemeleri bugün itibarıyla başladı.

Emekli vatandaşlar, promosyon ödemelerinden yararlanabilmek için bankalara giderek ya da e-devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

Bankalar, promosyon ödemeleri karşılığında emeklilerden 3 yıllık bir taahhütname talep edecek. Ancak emekliler daha avantajlı bir promosyon teklifi aldıkları takdirde, banka değişikliği yapma hakkına da sahipler.

Banka Değişikliği Esnekliği

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, promosyon ve banka değişikliği ile ilgili emeklilerin merak ettiği detayları paylaştı. Karakaş; emekliler mevcut hesaplarını daha yüksek bir promosyon teklifi olan başka bir bankaya taşıyabileceklerini açıkladı. Bu işlem sırasında herhangi bir cezai işlem söz konusu alınmayacağını ve emeklilerin, yalnızca kullanılmış promosyon dönemine ait tutarı eski bankalarına iade etmeleri gerektiğini söyledi.

Karakaş, ayrıca birden fazla emekli maaşı alanların ya da dul yetim aylığı gibi ek gelirleri olanların, her bir maaş için ayrı promosyon başvurusu yapabileceklerini belirtti.

Yeni promosyon düzenlemesi kapsamında yaklaşık 16 milyon kişinin promosyonlardan yararlanabileceği öngörülüyor. Dul ve yetim aylığı alanlar bu kapsamda en az 5 bin lira promosyon ödemesi alabilecek.