Emeklilere Özel Yeni Destek Paketleri Duyuruldu: Yaz Aylarında Ücretsiz Yurt İmkanı ve Daha Fazlası

Emeklilere Özel Yeni Destek Paketleri Duyuruldu: Yaz Aylarında Ücretsiz Yurt İmkanı ve Daha Fazlası
Türkiye genelinde emeklilere yönelik yaşam kalitesini artıracak yeni destekler duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması'nda emeklilere özel yeni hizmetlerin detaylarını paylaştı.

Türkiye'de emekliler için yaz aylarını daha keyifli hale getirecek yeni bir uygulama başlatılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yaz döneminde kullanılmayan yurtlarını emeklilere ücretsiz olarak açacak. Bu uygulama ile emekliler, bir ay boyunca yurtlardan faydalanabilecekler.

Bakan Işıkhan'ın duyurduğu bir diğer önemli gelişme ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesislerinin emeklilere ücretsiz açılması. Ayrıca tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhaneler, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevleri, emekliler tarafından kamu görevlileri gibi %15 indirimli kullanılabilecek. Sendika tesislerinde de emeklilere özel indirimler sağlanacak.

Çeşitli kurumlar emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için çeşitli indirimler sunuyor.

PTTcell, emeklilere özel tarifeler sunarken, PTT Kargo da kargo hizmetlerinde indirimler yapacak. TCDD ise yıl boyunca ana hat trenlerinde emeklilere %10 indirim sağlayacak.

Ayrıca YÖK ile işbirliği içinde "3. Yaş Üniversitesi"nin genişletilmesi hedefleniyor. Troy ödeme sistemini kullanan bankalar aracılığıyla emeklilerin kartlarına eczane, market ve giyim mağazaları için çeşitli indirimler tanımlanacak.