Erdoğan, 12 Yıl Sonra Irak'a Gidiyor: PKK Operasyonu Masada

Erdoğan, 12 Yıl Sonra Irak'a Gidiyor: PKK Operasyonu Masada
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlıyor. Bu kapsamda, 12 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın ziyareti sırasında, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile bir araya gelerek PKK terör örgütüyle mücadelede atılacak adımları ele alması bekleniyor. Özellikle bölgedeki güvenlik endişeleri göz önünde bulundurularak, terörle mücadele konusu ziyaretin ana gündem maddelerinden biri olacak. Bunun yanı sıra, Irak'ın su sorununun da görüşüleceği belirtiliyor.

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması da planlar arasında yer alıyor.

Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinin ardından Erbil'e de geçerek iş forumuna katılması planlanıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılması hedefleniyor.

Ziyaretin önemli gündem maddelerinden biri de Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı olacak. İki ülke arasındaki enerji işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırımların artırılması bekleniyor.