Ev Sahibi Kiracıya Karşı Tahliye Davasını 55 Günde Kazandı

Ev Sahibi Kiracıya Karşı Tahliye Davasını 55 Günde Kazandı
Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin açtığı tahliye davasının 2 yıl gibi uzun bir sürede sonuçlanması beklenirken hızlı bir şekilde sonuçlandı.

Ankara'da Çankaya ilçesindeki Dikmen Mahallesi'nde yaşanan kiracı-evin sahibi anlaşmazlığı, hızlı bir şekilde sonuçlandı.

Ev sahibi F.N., 9 yıldır kiracısı olan U.T.'yi, kendi ihtiyacı için evi boşaltması yönünde talepte bulundu. Ancak kiracı, bin 800 TL'lik kira bedeli ödediği evden çıkmayı reddetti. Bunun üzerine ev sahibi, Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak tahliye davası açtı.

Davanın şaşırtıcı bir şekilde hızlı bir sürede sonuçlanması her iki tarafı da şaşırttı. Normalde 2 yıl sürebilecek bir dava süreci, sadece 55 günde tamamlandı. 1 Mart'ta başlayan dava, 25 Nisan'da görülen ilk duruşmada sonuçlandı.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi, yapılan değerlendirme sonucunda kiracının ödediği aylık bin 800 lira kira bedelinin TÜİK verilerine göre 28 bin 250 TL olan istinaf sınırının altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle tahliye kararı verdi.

Karar, üst mahkemeye kapalı olarak kesinleşti.