Eylem Tok ve Oğlunun Kaçışına Yardım Eden Çalışan Serbest Bırakıldı

Eylem Tok ve Oğlunun Kaçışına Yardım Eden Çalışan Serbest Bırakıldı
1 Mart 2024 tarihinde, Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin yönetimindeki 34 EEG 06 plakalı araç, yol kenarında arıza yapmış bir ATV'ye çarpmış ardından Amerika'ya kaçırılmıştı.

İstanbul, Eyüpsultan'da meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan trafik kazasının yankıları sürüyor.

1 Mart 2024 tarihinde, 17 yaşındaki T.C. tarafından yönetilen 34 EEG 06 plakalı araç, arızalanmış bir ATV'ye müdahale eden kişilere çarpmış bu olayda bir kişi hayatını kaybetmiş ve dört kişi yaralanmıştı. Kaza sonrası anne Eylem Tok, oğlu T.C.'yi önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçırmış, bu durum hukuki sürecin seyrini değiştirmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kazadan hemen sonra Eylem Tok ve oğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş, ikilinin yurtdışına kaçtığını belirleyerek yakalama kararı çıkartmıştı.

Olayla bağlantılı olarak havalimanına ulaşımı sağladığı iddia edilen Ayşe Ceren Saltoğlu 12 Mart'ta tutuklanmış, bu durum kamuoyunda büyük bir tepki toplamıştı. Baba Bülent Cihantimur ise "Suçluyu kayırma" suçlamasıyla karşı karşıya kalmış ancak yurt dışı yasağı ve imza şartı ile serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında tek tutuklu olarak kalan Ayşe Ceren Saltoğlu'nun durumu İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirilmiş ve dün itibarıyla tahliye edilmesine karar verildi.