Fatma Şahin Sadece Tokyo ve Barcelona'da Olan Sistemi Gaziantep'e Getireceklerini Açıkladı

Fatma Şahin Sadece Tokyo ve Barcelona'da Olan Sistemi Gaziantep'e Getireceklerini Açıkladı

https://www.youtube.com/watch?v=_rrqu6dEBC8 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin turizm potansiyelini artırmak için planladıkları projelerden bahsetti. r. Haberler.com YouTube kanalına konuk olan Şahin, Tokyo ve Barcelona'nın su şehri konseptini Gaziantep'e taşıyacaklarını duyurdu. Yapılacak olan su müzesi ile şehre yeni bir turistik cazibe kazandırılması planlanıyor. Projeyi açıklayan Şahin, Gaziantep'e gelecek olan bu su şehri projesinin kentin turizm gelirlerini artıracağını vurguladı. Benzeri sadece Tokyo ve Barcelona'da bulunan bu proje, Gaziantep'in uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlayacak.

Hidrojenli Otobüs İle Çevreci Ulaşım

Şahin'in açıklamaları arasında, çevre dostu bir ulaşım modeli de yer alıyor. Gaziantep'te hidrojenli otobüslerin kullanılacağını duyuran Şahin, bu adımın kentin çevresel sürdürülebilirliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Emeklilere Destek

Başkan Şahin, emeklilerle ilgili yapılan çalışmalara da değindi. Suyu 65 yaş üstü için indirimli sunmanın yanı sıra, emekli lokallerinin sayısını artırarak emeklilere sosyal alanlar sağladıklarını belirtti. Gaziantep'in yöresel ürünlerine verilen coğrafi işaretlerle ilgili de bilgi veren Şahin, Avrupa Birliği coğrafi işaretini Türk baklavasıyla aldıklarını ve yeni dönemde 100 ürüne daha bu işareti almayı hedeflediklerini ifade etti.

Seçim Beklentileri

Başkan Şahin, 31 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, %54'ün üzerinde oy almayı hedeflediğini dile getirdi. Geçmişteki başarısını referans alarak seçimlerde daha yüksek bir oy oranı beklediğini ifade etti.