FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
FTX kripto para borsasının kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından dolayı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından dolayı yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. New York'taki mahkemede gerçekleşen ceza duruşmasında, Bankman-Fried'in ebeveynleri Barbara Fried ve Allan Joseph Bankman da yer aldı.

Savcılar, Bankman-Fried'in kendi çıkarları doğrultusunda 8 milyar dolardan fazla müşteri fonunu kötüye kullandığını ve bu hareketlerin "tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini ve muhtemelen son on yılın en büyük dolandırıcılığını" oluşturduğunu belirtti.

"Kripto Kralı" olarak da bilinen Bankman-Fried'in avukatı Marc Mukasey, FTX'in çöküşünün ardından müvekkilinin müşterilerin zararlarını telafi etmek adına büyük çaba sarf ettiğini vurguladı. Bankman-Fried ise mahkemede yaptığı konuşmada, "Bir dizi kötü karar verdim. Yaptığım birçok hata var" diyerek pişmanlığını dile getirdi ve FTX müşterilerine geri ödeme yapılabilmesi için umut olduğunu ifade etti.