Getir, ABD ve Avrupa'dan Çekiliyor

Getir, ABD ve Avrupa'dan Çekiliyor
Hızlı teslimat sektörünün öncülerinden olan Türkiye merkezli şirket Getir, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa pazarlarından çekilme kararı aldığını duyurdu.

Şirketin kurucusu Nazım Salur, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bugün Getir için üzücü bir gün. İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den maalesef çekiliyoruz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Getir'in uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için en büyük potansiyeli Türkiye'de gördüğü ve bu nedenle ana pazarına odaklanacağı belirtildi.

Getir ayrıca yatırım fonları Mubadala ve G Squared'den yeni finansman sağladığını ve bunu Türkiye'deki rekabet gücünü artırmak için kullanacağını açıkladı.

Çekilme kararı alınan ABD, Hollanda, İngiltere ve Almanya pazarlarının, şirketin toplam gelirlerinin yüzde 7'sini oluşturduğu bildirildi.

Reuters'ın haberine göre şirket kaynaklarına dayanarak, Getir'in ayrıldığı pazarlardaki varlıklarıyla ne yapılacağı konusunda görüşmelere açık olduğu aktarıldı.

2015 yılında kurulan şirket, Covid-19 pandemisi sırasında hızla büyüyerek yatırımcıların ilgisini çekti ve 12 milyar dolarlık bir değere ulaştı. Ancak pandemi sonrası yüksek kâr marjları düştü ve ABD ve Avrupa pazarına yapılan yatırımların maliyetlerinin karşılanması zorlaştı. Geçtiğimiz yıl Fransa, İspanya, İtalya ve Portekiz pazarlarından da çıkan şirket, faaliyetlerini Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda ile sınırlamıştı.