Google'ın Hatalı Mustafa Kemal Tanımı Gündemde

Google'ın Hatalı Mustafa Kemal Tanımı Gündemde
Bir sosyal medya kullanıcısının yayınladığı video ile ortaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili verilen hatalı bilgi Türk vatandaşlarından tepki topladı.

Bir sosyal medya kullanıcısının çekmiş olduğu video kısa sürede Türkiye gündemine düştü. Videoda, Google'ın "Mustafa Kemal Atatürk" aramasında hatalı bilgi verildiğinden bahsediliyor.

Videoda anlatıldığı gibi Google üzerinden "Mustafa Kemal Atatürk" araması yapıldığında 'Eski Türkiye Cumhurbaşkanı' tanımı çıkıyor.

hatali-bilgi.jpg

Bu bilginin hatalı ve eksik olduğunu düşünen birçok sosyal medya kullanıcı özellikle X (Twitter) üzerinde Google'a hatalı bilgiyi düzeltmesi için geri bildirim gönderilmesi çağrısında bulundu. Kısa sürede büyük kitlelere ulaşan çağrı sonucunda birçok sosyal medya kullanıcısının Google'a geri bildirimde bulunduğu öğrenildi. Bu kişiler arasında Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ'da bulunuyor.

Videoyu alıntılayan Özdağ, takipçilerinden gerekli işlemlerin yapılarak hatalı bilginin düzeltilmesi için geri bildirimde bulunmalarını istedi.