Hafta Sonu Türkiye'de Nasıl Bir Hava Hâkim Olacak?

Hafta Sonu Türkiye'de Nasıl Bir Hava Hâkim Olacak?
Hafta sonunda ülkenin büyük bir kısmında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken etkili olacak yağışlarla birlikte normallerine döneceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre bugün Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu bölgesi (Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kısımlarında yer yer çok bulutlu ve yerel sağanaklarla gök gürültülü sağanaklar beklenirken diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar Mevkii, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kısımları, Doğu Anadolu (Elâzığ, Bingöl'ün güneyi ve Bitlis'in batısı hariç), Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde yer yer çok bulutlu ve yerel sağanaklarla gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre pazar günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İç Anadolu'nun iç, güney ve doğu kesimleri ile Orta Akdeniz'in iç bölgelerinde çok bulutlu ve yerel sağanaklarla gök gürültülü sağanaklar beklenirken diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının yağışla birlikte bir miktar düşmesi bekleniyor.

Hafta sonu için beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde: Ankara'da 28, İstanbul'da 30, Adana'da 37, İzmir'de 35, Diyarbakır'da 38, Samsun'da 28, Antalya'da ise 36 derece civarında seyredecek.