Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Depremde Hayatını Kaybedenleri Andı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Depremde Hayatını Kaybedenleri Andı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ), 6 Şubat 2023'teki depremlerde kaybedilen 96 üniversite personeli ve 276 öğrenci için duygusal bir anma programı düzenledi. Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen program, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, depremlerde yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Üniversitemizin 96 değerli personeli ve 276 öğrencisi için buradayız. Fidan dikerek onları ölümsüzleştirmek istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Yüz Yüze Eğitimin Başlaması Umut Ediliyor

Rektör Eren, üniversitedeki deprem izlerini büyük ölçüde sildiklerini belirterek, yüz yüze eğitime en kısa sürede başlamayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile yapılan görüşmeler sonucunda, üniversitenin üst kısmındaki 143 dönümlük milli emlak arazisinin kullanılması için başlatılan konut projesinin önemine değindi. Bakan Özhaseki'nin talimatı üzerine, 500 konut yapılması ve üniversite personeline sunulması için çalışmalara başlandı.

Dilek Fenerleriyle Gökyüzü Aydınlandı

Anma programının ardından, depremde hayatını kaybeden üniversite personeli ve öğrencilerinin fotoğraflarıyla hazırlanan duygusal bir video izlendi. Serbest kürsü bölümünde, kaybettikleriyle ilgili anılarını paylaşan yakınlar ve arkadaşları duygusal anlar yaşattı. Programın sonunda ise hazırlanan dilek fenerleri gökyüzüne bırakılarak, kaybedilenlere olan özlemin sembolik bir ifadesi gerçekleştirildi.