İDO'nun Sisam Adası Seferleri Başladı

İDO'nun Sisam Adası Seferleri Başladı
İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), ilk seferlerini gerçekleştirdi.

Yunanistan'ın Sisam Adası'na; İDO'nun "Ege" isimli gemisi Seferihisar Sığacık Teos Marina'dan, "Akdeniz" isimli gemisi ise Kuşadası Ege Port'tan hareket ederek toplamda 422 yolcuyu taşıdı.

Ramazan Bayramı tatili süresince Sisam Adası'na ek seferler düzenlenecek. Mayıs ayında haftanın 3 günü olarak planlanan seferler ise sezon açılışıyla birlikte her gün gerçekleştirilecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Murat Orhan, açıklamasında şirketleri için tarihi günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

Murat Orhan, şirketlerinin 1987 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Marmara Denizi'nde yolcu ve araç taşımacılığı amacıyla kurulduğunu belirterek, 44 gemi ve 35 iskelede yıllık 115 bin seferi, 1200 kişilik personel kadrosuyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Orhan, 2022 yılında Hatay-Girne seferleriyle uluslararası alanda deneyim elde ettiklerini belirterek, "Ege ve Akdeniz gemilerimizle toplamda 422 yolcuyla Seferihisar-Sisam ve Kuşadası-Sisam seferlerimizi gerçekleştirdik. Başlangıçta haftanın 3 günü sabah gidiş ve akşam dönüş şeklinde gerçekleşecek olan seferlerimiz, sezonda haftanın her günü sabah gidiş, akşam dönüş olarak gerçekleşecek" dedi.

Ege Denizi'nde farklı üç hatla ilgili olarak Orhan, çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık bir saat süren Seferihisar-Sisam seferlerinin bilet ücretlerinin gidiş dönüş için 35 avro, farklı gün dönüş yapılması durumunda ise 45 avro ayrıca, yaklaşık yarım saat süren Kuşadası-Sisam seferlerinin ise gidiş dönüş bilet ücretlerinin 41 avro olduğu, farklı gün dönüş yapılması durumunda ise 52 avro olarak belirlendiği açıklandı.