İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da Gazeteciye Yönelik Şiddet Uyguladı

İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da Gazeteciye Yönelik Şiddet Uyguladı

Filistin'de devam eden çatışmalarda, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği şiddet olaylarına bir yenisi eklendi. Bugün yaşanan vahim olayda, İsrail polisi, AA (Anadolu Ajansı) foto muhabiri Mustafa Haruf'u Mescid-i Aksa'da öldüresiye dövdü. O anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedilirken, Haruf'un aldığı ağır darbeler sonucu yüzünde ve vücudunda ciddi yaralanmalar meydana geldi.

70 gündür devam eden Gazze saldırılarında binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği bir dönemde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ise uluslararası arenada büyük tepki çekiyor. Filistinlilere yönelik soykırım iddiaları gündeme gelirken, Netanyahu hükümeti, Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarla ve Kudüs'te Mescid-i Aksa cemaatine yönelik saldırılarıyla dikkat çekiyor.

Bugün Mescid-i Aksa'da gerçekleşen olayda İsrail polisinin, Cuma namazını kılan cemaate yönelik TOMA'lar ve göz yaşartıcı gazlarla saldırdığı, hatta lağım suyu sıktığı belirtildi. Ayrıca, bölgeden yayın yapmak isteyen basın mensuplarına da sert müdahalelerde bulunulduğu kaydedildi.

İsrail polisinin AA foto muhabiri Mustafa Haruf'a yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrasında, gazeteci yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Haruf'un hastanedeki görüntülerinde yüzünde ve vücudunda oluşan şiddetli yaralanmalar açıkça görülebiliyor. Uluslararası basın kuruluşları ve insan hakları örgütleri, İsrail'in basın özgürlüğüne yönelik bu tür saldırıları kınarken, olayın derhal soruşturulması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması çağrıları yapıyor.