İsrail Saldırılarıyla Büyüyen Filistin Katliamı: Can Kaybı 17 Bin 177'ye Ulaştı

İsrail Saldırılarıyla Büyüyen Filistin Katliamı: Can Kaybı 17 Bin 177'ye Ulaştı

İsrail ordusunun Gazze'yi işgal etme çabaları sonucunda ortaya çıkan trajik tablo her geçen gün ağırlaşıyor. Son verilere göre saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 17 bin 177'ye yükseldi. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim'de başlattığı operasyona karşılık İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun hava bombardımanına devam ediyor. Filistin topraklarındaki saldırılar sırasında, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivilin hayatını kaybettiği ve sınırda çatışmalarda 90 Hizbullah mensubunun öldüğü de açıklandı.

İsrail ordusu, Gazze'deki onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar sonucunda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail'de Ölü Sayısı

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazla asker olmak üzere 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı.

İsrail ile Hamas arasında varılan 4 günlük "insani ara" mutabakatının ardından, esir takası çerçevesinde Gazze'den 81 İsrailli esir ile İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak 1 Aralık'ta "insani ara"nın sona ermesiyle birlikte İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tekrar başladı.