İsrailli Güçler Birçok Filistinliyi Diri Diri Gömmüş

İsrailli Güçler Birçok Filistinliyi Diri Diri Gömmüş

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, İsrail güçlerinin çekildiği Kemal Advan Hastanesinde bıraktığı "insani felaket" hakkında açıklamalarda bulundu. Berş, İsrail askerlerinin aşırı soğuk havada yaralıları kasıtlı şekilde hastaneden zorla çıkarttığını ve sağlık personeline saldırdığını belirtti.

Hastaneye giren Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif, İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından "Onlarca yerinden edilmiş kişi, hasta ve yaralı henüz hayatta iken diri diri toprağa gömüldü" ifadesini kullandı. Şerif, İsrail'in hastane bahçesinde bulunan çadırları vahşice yıktığını ve kedilerin cansız bedenleri kemirmeye başladığını aktardı.

Gazze Sağlık Müdürü Berş, İsrail'in hastanenin güney kısmını tahrip ettiğini ve sağlık personeline baskı uyguladığını ifade ederek "İşgalci İsrail güçleri, insani felaket gerçekleştirdi, Kemal Advan Hastanesini askeri kışlaya çevirdi, sağlık personeli ile yaralıları kasten aşağıladı" dedi.

Berş, İsrail'in tahliyesini engellediği 12 bebeğin hala kuvözde su ve besinden yoksun olduğunu belirtti. Ayrıca İsrail güçlerinin hastane ve çevresindeki ambulansları kasıtlı şekilde hedef aldığını söyledi.

Görgü tanıkları ise İsrail araçlarının hastanenin bahçesi ile otopark kısmının altını üstüne getirdiğini, hastane binasını top mermileriyle doğrudan hedef aldığını ve buldozerlerle hastane bahçesindeki çadırlar içerisinde insanlar varken yerle bir edildiğini anlattı.

Ölü ve yaralıların olduğu ancak resmi bir rakamın açıklanmadığı ifade edildi.