İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Ve 5 Meclis Üyesi Partiden Ayrıldı

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Ve 5 Meclis Üyesi Partiden Ayrıldı

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yaşanan görüş ayrılıkları ve ittifak kararlarındaki çatışma, partiyi sarsarken, İstanbul siyasetinde yeni bir gelişme yaşandı.

İbrahim Özkan ve Meclis Üyelerinin Ortak Açıklaması: "Hür ve Müstakil Olarak İstifa Ediyoruz"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, İbrahim Özkan ve beraberindeki 5 meclis üyesi, ortak bir açıklama yaparak partiden istifa ettiklerini duyurdu. Açıklamada, 4 Aralık 2023 tarihinde alınan İYİ Parti Genel İdare Kurulu kararına saygı gösterildiği ancak İstanbul ve Ankara'da işbirliği yapılması yönündeki görüşlerini sürdürdükleri belirtildi.

"Akşener'in Talebine Uyum Sağlamıştık, Ancak İBB Grup Başkanvekilliği Görevinden İstifa Etmiştik" başlıklı bir paylaşımında Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda 'hür ve müstakil' olduklarını ifade eden Özkan, bu süreçte İYİ Parti tarafından İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

İbrahim Özkan ve ekibi, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye'nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, 'hür ve müstakil' olarak İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Özkan'ın İYİ Parti İle CHP İşbirliğini Savunması ve Sonuçları

İbrahim Özkan, daha önce 2024 yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti'nin işbirliği yapması gerektiğini savunmuş ve bu görüşünü sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Ancak İYİ Parti'nin ittifaksız olarak seçimlere girmeye karar vermesi, bu çıkışın ardından gerilimi tırmandırmıştı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla katılma kararı almasına rağmen, İstanbul ve Ankara'da işbirliğinin devam etmesi gerektiğini savunan Özkan, "2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'yı almak, hem muhalefet hem de halk için önemli bir motivasyon olmuştu." ifadelerini kullandı.

Özkan ayrıca "İlkeli siyaset, özü sözü bir, samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz." diyerek, Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri kişiler için yapılan eleştirilere karşı çıkarak, partisinden ayrıldıklarını belirtti.

İYİ Parti'den toplu istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri şunlar:

  • Bora Kılıç
  • İbrahim Özkan
  • Oğuz Sarul
  • Sinan Gümüş
  • Uluer Kaya
  • Yakup Fındık