Kamuda Yeni Dönem: Yalnızca Emekli Olan Personelin Yerine Alım Yapılacak

Mehmet Şimşek, bugün gerçekleştirdiği canlı yayında, kamuda tasarruf önlemlerini detaylarıyla kamuoyuyla paylaştı. Kamuda istihdam politikalarında köklü değişikliklerin habercisi olan bu adımlar, ekonomik dengeleri güçlendirmeyi hedefliyor.

Bugün kameraların karşısına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarrufa yönelik önemli adımları duyurdu. Canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte detayları paylaşan Bakan Şimşek, istihdam alanında dikkat çeken bir tedbiri kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Şimşek, "Kamu istihdamında birinci husus 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız. Açıktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayısını belli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz" dedi. Bu adımın, kamuda istihdam maliyetlerinde önemli bir denge sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Yönetim Kurulu Ücretlerinde Sınırlama

Bakan Şimşek, kamuda yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirileceğini açıkladı. "Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden YK ücreti alınıyor. YK ücretlerine üst sınır getirilecek. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardır" şeklinde konuştu. Bu adımın, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Bakan Şimşek, ayrıca idari yapılanmada etkinliği esas alacak kapsamlı bir çalışmanın başlatılacağını ve kamuda yeni kurumların kurulmasının önüne geçileceğini, mükerrer yapılanmaların engelleneceğini vurguladı.