Kaza Tespit Tutanakları Artık e-Devlet Üzerinden Oluşturulabilecek

Kaza Tespit Tutanakları Artık e-Devlet Üzerinden Oluşturulabilecek
Trafik kazalarının ardından düzenlenmesi gereken kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden kolayca doldurulabilecek.

"Kaza Tutanağı Oluşturma" özelliği, e-Devlet'in mobil uygulamasında aktif hale getirildi ve sürücülere büyük kolaylık sağlayacak. Artık kazaya karışanlar, kağıt tutanaklarla uğraşmadan mobil cihazlarından hızlıca kaza tutanağı oluşturabilecekler.

Bu hizmetten faydalanmak için öncelikle e-Devlet mobil uygulamasını güncellemek ve profildeki iiki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek gerekiyor.

Uygulamada "Kaza Tutanağı" araması yapılarak "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" tarafından sunulan hizmete erişim sağlanabiliyor.

Kullanıcılar, "Yeni tutanak oluştur" veya "Yeni tutanağa dahil ol" seçeneklerinden birini seçerek sürece başlayabiliyor.

Kaza Tutanağı Oluşturma Adımları

1. Kazaya karışan araçların ruhsat bilgileri girilir.
2. Kaza senaryosu ekrandaki seçenekler kullanılarak hazırlanır.
3. Kazaya ait fotoğraflar dosyaya eklenir.
4. Sigorta bilgileri girilir.
5. Tutanak tamamlanarak kaydedilir ve SBM sistemine gönderilir.

Süreç Hızlanacak

Bu yeni hizmet sayesinde tutanak bilgileri doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne aktarılacak.

Sigorta şirketleri kazadan hemen haberdar olabilecek ve hasar tespiti ile tazminat ödemeleri daha hızlı gerçekleştirilecek.

Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak bu yenilik, e-Devlet üzerinden rapor düzenlemeyi ve takibi online olarak yapmayı mümkün kılacak.