Korhan Berzeg'e Ait Olduğu Düşünülen Kemiklerdeki DNA Kızıyla Eşleşti

Korhan Berzeg'e Ait Olduğu Düşünülen Kemiklerdeki DNA Kızıyla Eşleşti
Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için bulunduğu yazlık evinden 17 Haziran'da 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamayan ünlü ekonomist Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Uzun süredir haber alınamayan ünlü ekonomist Korhan Berzeg'in akıbetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Balıkesir'de 4 gün boyunca devam eden arama çalışmalarında bulunan kemiklerin, Berzeg'e ait olduğu teyit edildi. Kızından alınan DNA ile yapılan karşılaştırma sonucunda, bulunan kemiklerin Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. Arama çalışmalarının sürdüğü bölgede ayrıca bir kemik ve gömlek parçası bulundu.

Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen dere yatağında bulunan kemiklerin ileri teşhisi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda detaylı bir inceleme başlatılmıştı.

Kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg'in İngiltere'de yaşadığı öğrenilen kızı Nisa Berzeg'in DNA örnekleriyle karşılaştırılacaktı. Türkiye'ye gelen Nisa Berzeg, DNA eşleşmesi için gerekli kan örneklerini verdi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan teşhis sonucu belli oldu.

Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçalarının DNA'sının, kızıyla uyumlu olduğu belirtildi. Bu sonuçlarla birlikte ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti.

Kol Kemi̇ği̇ ile Gömlek Parçası 316’nci Günde Bulundu

Bölgede yürütülen arama çalışmalarında, 3 kadavra arama köpeği ve 62 personel ile dün çalılar arasında tırmıkla yapılan aramada 1 kemik parçası daha bulunmuştu. Bugün ise yapılan aramalarda, kol kemiğine benzeyen 1 kemik ile ünlü ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen gömleğin parçalarına ulaşıldı.

Korhan Berzeg, köpeği Tina ile birlikte ormana yürüyüşe çıkmış ve 74 gün sonra köpeği evine geri dönmüştü. Berzeg'den ise tam 316 gündür haber alınamıyordu. Bu gelişme, Berzeg'in kayboluşuyla ilgili sırrı büyük ölçüde aydınlatmış oldu.

‘’Çalışmalardan Sonra Kemikler Toprağa Verilecek’’

Berzeg ailesinin avukatı Emre Akkaş, yaptığı açıklamada, Korhan Berzeg'in doğum yeri olan Armutlu Mahallesi'nde toprağa verilmesinin planlandığını belirtti.

Kemiklerin Berzeg'e ait olduğu DNA testi sonucunun yanı sıra ölüm nedeninin de araştırılması gerektiğini vurgulayan Akkaş, "Yapılacak bu incelemeler 2-3 hafta sürebilir. Kemikler ancak adli tıptaki çalışmaların sonrasında toprağa verilebilecek" şeklinde konuştu.