Kurbanlık sevki için son müracaat tarihi belli oldu!

Kurbanlık sevki için son müracaat tarihi belli oldu!

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Ramazan Bayramının bitmesinin ardından yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla il dışını kurbanlık hayvan sevk edecek yetiştiricilerin 28 Nisan 2023 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

"Kurbanlık hayvan nakillerinde uyulması gereken kurallar"

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kurbanlık hayvan sevkinde uyulması gereken kurallar açıklanarak şu ifadelere yer verildi;
"Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde ve diğer illerde hayvan sevklerinde önemli miktarlarda artış meydana gelmektedir. Sağlık kontrolünden geçmemiş, gerekli aşıları ve kayıtları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynamaktadır.

Bu sebeple, kurbanlık hayvan nakilleriyle muhtemel bir hastalığın ilimize bulaşmasını önlemek için, aşağıda belirtilen hususların hayvan yetiştiricilerine, hayvan nakliyeciliği yapan araç sahiplerine ve kurbanlık alacak vatandaşlarımıza duyurulmasında fayda görülmüştür:

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili Yönetmelikler gereğince; il merkezi ve ilçelerden başka illere yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde; menşeine en yakın yerdeki İl Gıda,Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden "Veteriner Sağlık Raporu" alınması mecburidir. Aynı İl içinde yapılacak büyükbaş hayvan nakillerinde Hayvan Pasaportunun, küçükbaş hayvan nakillerinde ise Nakil Belgesinin bulundurulması yeterli olmaktadır.