Kurumlar Vergisi Beyanı ve Ödemeleri İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisi Beyanı ve Ödemeleri İçin Yarın Son Gün
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuna göre kurumlar vergisi mükellefleri için 2023 hesap dönemine ait beyannamelerin verilme süresi yarın doluyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) duyurusuna göre 2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannamesi için son tarih yarın. Kurumlar vergisi mükelleflerinin, elde ettikleri kazançlarına ilişkin beyannamelerini en geç yarın gün sonuna kadar vermeleri gerekiyor.

Ayrıca 2024-Mart dönemine ait "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de yarın sonuna kadar verilmesi gerekiyor.

Kurumlar vergisi beyannamesi, Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda kolayca doldurulabilir. Mükellefler, bu platformu kullanarak beyanname sürecini hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilirler.

Anlaşmalı Bankalar ve Alternatif Kanallar

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların çeşitli kanallarıyla veya alternatif ödeme yöntemleriyle gerçekleştirilebilir. Mükellefler, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi farklı kanalları kullanarak ödemelerini kolaylıkla yapabilirler. Vergi ödemeleri, PTT işyerlerinden de yapılabilir.