Maliye IBAN ile Ödemeleri Denetim Altına Aldı

Maliye IBAN ile Ödemeleri Denetim Altına Aldı
Son dönemde işletmeler arasında yaygınlaşan IBAN üzerinden ödeme talepleri Maliye'nin radarına takıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu yöntemi tercih eden işletmeleri yakından izlemeye başladı.

Son zamanlarda işletmeler arasında yaygınlaşan IBAN üzerinden yapılan ödemelerin denetlenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Maliye, bu yöntemi tercih eden işletmelerin izini sürüyor.

Özellikle kart komisyonlarından kaçmak amacıyla IBAN üzerinden ödeme talep eden işletmelerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Bu yöntemle, fiş ve fatura düzenlemekten kaçan işletmelerin kayıt dışı kazanç elde ettiği belirtiliyor.

Vergi müfettişlerinin gelen şikayetler üzerine kartla ödeme yerine IBAN'a havale isteyen işletmeleri takip altına aldığı vurgulandı. Ayrıca banka hesaplarına sürekli farklı kişilerden para transferi yapılan hesap sahiplerine de ceza uygulanacağı açıklandı.

Maliye'nin kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında aldığı önlemlerle, KDV, gelir ve kurumlar vergisinde kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ise kazançlar ile harcamaları arasında uyumsuzluk bulunan kişilere yönelik analizlerini hızlandırdı.