Mansur Yavaş Kızının Londra'daki Evinin Detaylarını Açıkladı

Mansur Yavaş Kızının Londra'daki Evinin Detaylarını Açıkladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın, kızına ait Londra'daki evin satın alma detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kızının Londra'daki evinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Yavaş'ın İletişim Ofisi tarafından yapılan açıklamada, evin 465 bin sterline alındığı ve bunun 372 bin 999 sterlinlik kısmının banka kredisi olduğu belirtildi. Banka kredisinin ise 32 yıl taksitle geri ödeneceği ifade edildi.

Evin satın alınmasında kullanılan kredinin, İngiltere'deki 'mortgage' sistemiyle çekildiği ve 384 ay boyunca geri ödeneceği vurgulandı. Ayrıca Mansur Yavaş'ın kızına 100 bin pound hibe ettiği ve bu detayın mal beyanında açıkça belirtildiği kaydedildi. Yavaş'ın, 2009 yılından bu yana mal varlığını düzenli olarak kamuoyuyla paylaştığına ve banka kartı hareketlerinin incelenmesi için açık çağrıda bulunduğuna da değinildi.

belgeleri-gosterdi.jpg

Mal varlığına ilişkin yapılan açıklamanın devamında ise;

"Hal böyle iken, açıkladığı kadar açıklamadığı mal varlığının da kamuoyunda çokça tartışıldığı kişilerin 32 yıl taksitle alınan bir ev üzerinden spekülasyon yapmalarına fırsat vermeyeceğiz" Rakibimizin açıklamadıkları kendine kalsın; açıkladığı mal varlığının 10'da 1'ine, hatta 100'de 1'ine mal varlığı takası yapma teklifimiz geçerlidir.Çok mal sahibi olmak tek başına şaibeli bir durum değildir. Ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamak şaibeli bir durumdur. Rakibimizi derhal hissedar olduğu şirketin mal varlığı dâhil tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

belgeleri-gosterdi2.jpg