Mayıs Ayında Kar ve Şiddetli Yağışlar Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak

Mayıs Ayında  Kar ve Şiddetli Yağışlar Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörürken, bugün ve yarın için 11 şehirde kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla ilgili uyarılarını güncelledi.

Bugün ve yarın için kar yağışı uyarısı yaparken, 11 şehri kar alarmıyla uyardı. Kar yağışının etkileyeceği iller şöyle: Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Erzurum ve Kars.

26 Kentte Şiddetli Yağış Bekleniyor!

Şiddetli yağışlar da Türkiye'nin pek çok bölgesini etkisi altına alacak.

hava-durumu.jpg

Meteoroloji, 26 kent için sarı alarm verdi. Sarı alarm uyarısı yapılan iller ise şunlar: Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan.

Güncel Tahminler

Meteoroloji'nin son raporuna göre ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu görülüyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bazı bölgelerde yağışların lokal olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarında İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalma bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve batıdan esecek ancak Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar görülebilirken, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.