Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Belli Oldu!

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Belli Oldu!
Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Nisan ayı enflasyon verilerinin ardından 4 aylık maaş artış oranı netleşti.

Haziran ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netlik kazanacak. Nisan ayı enflasyon rakamlarının ışığında, 4 aylık maaş artış oranları belirlendi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, 7. Dönem toplu sözleşmesi gereği enflasyon farkının hesaplandığını belirtti.

Bu doğrultuda memur ve memur emeklilerinin 4 aylık gerçekleşen TÜFE oranına göre maaş ve aylık artışlarının yüzde 13,56 olacağını aktardı. Bu oranın, mayıs ve haziran aylarındaki TÜFE verileriyle güncelleneceğini ifade etti.

SSK ve Bağkur emeklilerinin ise bir önceki 6 ayda gerçekleşen TÜFE oranında yılda iki defa artış aldıklarını hatırlatan Zengin, Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağkur emeklilerinin 4 aylık TÜFE oranlarına göre aylık artışlarının yüzde 18,72 olacağını belirtti.

Bu oranın da mayıs ve haziran aylarındaki TÜFE verilerine göre güncellenecek.