Meteoroloji 13 İl İçin Kar ve Sağanak Uyarısı Yaptı

Meteoroloji 13 İl İçin Kar ve Sağanak Uyarısı Yaptı

Ankara ve çevresinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren başlayarak şehri beyaza bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara başta olmak üzere 13 il için kar, sağanak ve çığ uyarısında bulundu. Ankara'nın Etimesgut ve Sincan gibi ilçelerinde yaşayanlar, yeni güne beyaz bir manzara ile uyandı. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için belediyelere bağlı ekipler ana güzergahlar, ara sokaklar ve kırsal bölgelerde tuzlama çalışması yaptı.

Marmara'da Yağmur, İç Kesimlerde Kar Bekleniyor

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çığ tehlikesi de var. Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak için "turuncu" kodla uyarıda bulunuldu. Bu bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

Sıcaklıklarda Azalma Bekleniyor

Özellikle batı kesimlerde ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile zamanla Van'ın güneyinde çok kuvvetli yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Siirt, Tunceli, Batman ile sağanak beklenen Mardin için ise "sarı" kodla uyarıda bulunuldu.