Meteoroloji 15 İl İçin Ramazan Bayramı Boyunca Sarı Kodlu Uyarı Yayımladı

Meteoroloji 15 İl İçin Ramazan Bayramı Boyunca Sarı Kodlu Uyarı Yayımladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı boyunca 15 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Ülke genelinde hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince 15 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Ülke genelinde hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu bazı bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği açıklandı

Meteoroloji uyarısına göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Kilis ve Osmaniye illeri sarı kodla uyarı altında. Bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava durumu uyarısında, bölge sakinlerinin sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, kar erimeleri ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları isteniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

meteoroloji2.jpg

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esmesi beklenirken, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) olabileceği belirtildi.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği açıklandı.

Bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski olduğu belirtildi.