Meteoroloji Uyarı Verdi: 45 İl için Kuvvetli Yağış Alarmı

Meteoroloji Uyarı Verdi: 45 İl için Kuvvetli Yağış Alarmı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 il için sarı kodlu uyarı verdi. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 il için kuvvetli yağış uyarısı yaparak sarı kod verdi. Marmara ve Ege bölgelerinde bu gece başlayacak olan yağışların etkisinin artması beklenirken İstanbul için de AKOM'dan yeni bir uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Marmara ve Ege bölgelerinde bu gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlar, yer yer çok kuvvetli olabilir.

AKOM'dan yapılan uyarıya göre ise İstanbul'da fırtına şeklinde esecek rüzgarlarla birlikte yağışların etkisini arttırması bekleniyor. Özellikle batı ilçelerinde başlayacak olan yağışlar, öğle saatlerine doğru şehir geneline yayılacak.

saganak-uyarisi.jpg

Yağışların ardından ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olaylara karşı da tedbirli olunmalı.

Diğer Bölgelerde de Etkili Yağışlar Bekleniyor

Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde de fırtına beklentisi bulunuyor. Bu bölgelerde de ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

Sarı kodlu uyarı verilen iller şunlar; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.