Ogün Samast Adını Değiştirmek İçin Mahkemeye Başvurdu

Ogün Samast Adını Değiştirmek İçin Mahkemeye Başvurdu

İstanbul'da 2007 yılında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in suikastını gerçekleştiren Ogün Samast, adını değiştirmek için Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Tahliyesinin ardından hakkında açılan 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Samast, 15 Kasım'da koşullu salıverilmişti.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada ifade vermek üzere Akçaabat Adliyesi'ne gelen Ogün Samast, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Samast'ın avukatı, mahkemeye daha fazla hazırlık yapabilmek adına ek süre talep ederken, Samast ise ifade vermeden SEGBİS bağlantısıyla ayrıldı. Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı koyarak, Samast'ın savunmasının alınması için 6 Mart 2024'e kadar süre tanıdı.

Bu süreçte ortaya çıkan ilginç gelişme ise Samast'ın, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı dilekçeyle başvurarak adını değiştirmek istemesi oldu. Mahkeme, Samast'ın ad değişikliği talebini değerlendirecek ve kararını verecek. Ogün Samast'ın Hrant Dink cinayetiyle özdeşleşen adını değiştirmek için başvurusu kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Mahkemenin vereceği karar ise merakla bekleniyor.