Otobüs Firmalarına Fahiş Fiyat Cezası

Otobüs Firmalarına Fahiş Fiyat Cezası
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan büyük yoğunluğa dikkat çekerek, bu dönemde vatandaşların huzur içinde seyahat etmeleri için tedbirler aldıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yoğun bayram döneminde aldığı önlemler neticesinde, fahiş fiyatlarla bilet satışı yapan otobüs firmalarına ciddi cezalar kesildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı tatili boyunca şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan yoğunluğa karşı 4 bin 810 otobüs denetlendi ve kurallara uymayan işletmelere toplamda 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili süresince vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak adına önemli denetimler gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, "Vatandaşlarımızın huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuklarını tamamlayabilmeleri için yurt genelinde otobüs denetimlerimizi etkin bir şekilde gerçekleştirdik." dedi.

Korsan Taşımacılığa Karşı Sıkı Denetimler

Denetimler sadece fahiş fiyatlarla bilet satışını önlemekle kalmadı, aynı zamanda korsan taşımacılığın da önüne geçildi.

Bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleri işbirliğiyle gerçekleştirilen denetimlerde, izinsiz noktalarda yolcu alan veya diğer usulsüzlükler tespit edilen otobüs işletmelerine toplamda 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulandı.

Bayram tatili boyunca 80 bin 195 otobüs seferi yapıldı ve 2 milyon 759 bin 818 yolcu taşındı.

Denetimler, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi (U-ETDS) üzerinden elektronik olarak gerçekleştirildi ve ayrıca yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve kara yolları denetim istasyonlarında da titizlikle sürdürüldü.