PKK İstihbarat Sorumlusu Bombalı Saldırı ile Öldürüldü

PKK İstihbarat Sorumlusu Bombalı Saldırı ile Öldürüldü
PKK'nın Suriye'deki kolu PYD-YPG'nin istihbarat sorumlusu olan terörist Hasan Cemil, Münbiç'te içinde bulunduğu araçta önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı'nın aradığı 10 Suriyeli teröristten biri olan Suriye uyruklu terörist Hasan Cemil, 3 milyon liralık mavi listede aranıyordu.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD ve onun silahlı kanadı YPG'nin içinde üst düzey sözde istihbarat sorumlusu olarak faaliyet gösteren terörist Hasan Cemil'in, sınır hudut birliklerine yönelik saldırı, keşif, dinleme ve gözetleme faaliyetleri sürdürdüğü istihbarat birimleri tarafından tespit edildi.

MİT, teröristin eleman aktarma, ikmal ve lojistik faaliyetlerine ağırlık verdiği Suriye'de dikkat çekmemek adına sürekli sivil kıyafetler ve silahsız olarak dolaştığını belirledi. Teröristin, YPG bünyesinde kurulan ve kısa adı REL olan (Rexistina Ewlekariya Leşkeri) sözde Askeri Güvenlik Teşkilatının başındaki isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Sivil, Silahsız Sürekli̇ Yer ve Kılık Değiştiriyordu

Teröristin, Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad bölgelerine eş zamanlı gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı öncesi ve sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hareket kabiliyeti, bölgedeki üs bölgeleri ve sahadaki operasyonel faaliyetleriyle ilgili istihbarat çalışmaları yürüttüğü belirlendi. Ayrıca Türkiye'deki büyük metropol kentlerde gerçekleştirilecek bombalı saldırılar için kendisine bağlı uyuyan hücrelerle sık sık buluştuğu ve sürekli kılık ve yer değiştirdiği tespit edildi.

Son olarak Suriye’de YPG’nin işgalinde olan Münbiç bölgesinde bir sivil araçla El Şaddadê bölgesine geçiş yapacağı sırada terörist Hasan Cemil'in aracına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bombanın patlatılması sonucu araç hurda yığınına döndü. Teröristin parçalanarak öldürüldüğü belirlendi.

Bakanlık Suriyeli̇ 10 Teröristi̇ Listeye Aldı

Terörist Hasan Cemil, Türkiye'ye karşı sınır bölgesindeki kanlı saldırıların planlayıcısı olarak belirlenince İçişleri Bakanlığı tarafından etkisiz hale getirilmesi için öncelikli teröristler listesine dahil edilmişti. Cemil, 3 milyon lira para ödüllü mavi renkli kategoride yer alıyordu.

Türkiye'ye karşı düzenlenen terörist saldırılar içinde yer aldıkları tespit edilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından arananlar listesine dahil edilen ve MİT'in peşinde olduğu diğer 9 Suriye uyruklu terörist; 10 milyon lira ödüllü kırmızı listede Emir Settar Mevlüt, İlham Ahmed, Asya Osman Abdullah, Velid Halil, Muhammed İbrahim, Lokman Abdullah İbrahim; 3 milyonluk mavi listede Ayşe Hüsso ve Dilber İsa; 2 milyonluk Yeşil listede ise Mahmud Mahmud yer alıyor.