Prof. Dr. Orhan Şen'den Aşırı Sıcaklar İçin Uyarı

Prof. Dr. Orhan Şen'den Aşırı Sıcaklar İçin Uyarı
Türkiye'nin önde gelen meteoroloji uzmanlarından Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak hava dalgası konusunda uyarılarda bulundu. İşte, detaylar...

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye genelinde aşırı sıcaklarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, çöl tozunun bugün İstanbul'u terk edeceğini ancak İç Anadolu Bölgesi'nde yarın da devam edeceğini belirtti. Ayrıca sıcaklarla ilgili problem yaşayanların veya sıcağa karşı alerjisi olanların bu sene çok dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Çöl Tozu İstanbul'u Terk Edecek

Şen'in açıklamalarına göre çöl tozunun İstanbul'u terk edeceği ancak İç Anadolu Bölgesi'nde yarın devam edeceği belirtildi. Astım hastalarının bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiği ifade edildi. Yarın bölgede yağmur beklendiği, ancak yağmurun çamur şeklinde olabileceği bilgisi verildi. Çöl tozunun ise yarından sonra Türkiye'yi terk edeceği aktarıldı.

Arabistan'dan Gelen Sıcak Havaya Dikkat

sicak-hava2.jpg

Prof. Dr. Orhan Şen, Adana'da yaşanan yüksek sıcaklık durumuna da dikkat çekti. Adana'da Nisan ayı ortalamasının 10 derece üzerinde sıcaklık bekleniyor. Şen, sıcak havanın Arabistan üzerinden geldiğini belirtti.

Meteoroloji uzmanı, geçtiğimiz kışın sıcak geçtiğini ve Şubat-Mart-Nisan aylarının da çok sıcak geçtiğini söyledi. Bu sene aşırı sıcaklarla karşı karşıya kalacaklarını belirten Şen, sıcaklarla ilgili problem yaşayanların veya sıcağa karşı alerjisi olanların çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Bazı günlerde sokağa bile çıkmamalarını önerebileceklerini söyledi.

Hafta sonu Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklık 2 ila 10 derece yükselecek. Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklık artacak. Ancak Marmara'da sıcaklıkların görece normal seyredeceği belirtildi. Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında yağış bekleniyor.