Ramazan Bayramı Yarın Başlıyor

Ramazan Bayramı Yarın Başlıyor
Yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı, Türkiye genelinde heyecanla bekleniyor. Bayram namazı, ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı saatlerde kılınacak.

Yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip. Bayram namazı, Türkiye genelindeki camilerde farklı saatlerde kılınacak. Ankara'da 06.49, İstanbul'da 07.04, İzmir'de 07.13, Çanakkale'de 07.15, Iğdır'da ise 06.04'te bayram namazı kılınacak.

Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, Asya Kıtası'ndan itibaren görülmeye başlanacak. Bu akşam itibariyle Şevval hilali gözlemlenmeye başlanacak ve yarın ise İslam dünyası Ramazan Bayramı'nı kutlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, Müslümanların ramazan ayında manevi anlamda büyük bir mesafe katettiklerini ve ardından bayrama kavuştuklarını belirtti. Aydın, bayramın Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayarak, bayram günlerinin samimiyetle geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Bayram günlerinin aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için önemli bir fırsat olduğunu da dile getirdi.

Hazreti Muhammed'in çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram namazına davet ettiğini hatırlatan Aydın, bayram günlerinin ayrıca küskünlerin barışması için bir vesile olması gerektiğini vurguladı.

Bayramın, aile ve dost ilişkilerinin güçlenmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, küçüklerin büyüklerini ziyaret etmelerini, telefonla ulaşmalarını veya tebrik mesajları göndermelerini tavsiye etti.